بازدید مخبر از مرکز پایش اطلاعات کشاورزی ایران/پرداخت 30هزار میلیاردتومان از مطالبات گندم کاران

سرپرست ریاست جمهوری با حضور در وزارت جهاد کشاوزی، از مرکز پایش اطلاعات کشاورزی ایران بازدید کرد و با توضیحات مسیولان مربوطه، از نحوه فعالیت سامانه های مختلف این مرکز در جمع آوری، ثبت اطلاعات و سیاستگذاری در زمینه کشاورزی کشور مطلع شد.

بازدید مخبر از مرکز پایش اطلاعات کشاورزی ایران/پرداخت ۳۰هزار میلیاردتومان از مطالبات گندم‌کاران

به گزارش سی تی مگ، دکتر محمد مخبر در این بازدید که بعد از ظهر امروز جمعه(18 خرداد) با همراهی وزیر جهادکشاورزی انجام شد، در جریان کار سامانه های پهنه بندی کشاورزی برای ثبت اطلاعات کشاورزان بر اساس سیستم هوشمند، سامانه سامکا (اطلاعات مکانی کشاورزی ایران) پایش میزان کاشت و برداشت محصولات با کمک تصاویر ماهواره ای، سامانه سیفا (خرید گندم)، سامانه هوشمند رصد و پایش زنجیره طیور، سامانه ذخایر استراتژیک و سامانه کنترل پایش مواد کودی قرار گرفت.

سرپرست ریاست جمهوری در ضمن این بازدید با قدردانی از دست اندرکاران وزارت جهادکشاورزی برای راه اندازی مرکز پایش و جمع آوری برخط اطلاعات کشاورزی کشور، بر سیاستگذاری هوشمندانه مبتنی بر اطلاعات سامانه ها، مدیریت و پیش بینی میزان تولیدات، عرضه در بازار و نیازهای مصرف کنندگان با بهره گیری از این سامانه ها تاکید کرد و گفت: مدیریت قیمت و فراوانی محصولات کشاورزی از مهمترین ماموریت های وزارت جهادکشاورزی با کمک اطلاعات سامانه های مرکز پایش اطلاعات کشاورزی ایران است.

دکتر مخبر همچنین با اشاره به تلاش های این وزارتخانه در طول سه سال گذشته در راستای مدیریت و آرامش بازار محصولات کشاورزی و فرآورده ها و نهاده های دامی در کشور، تصریح کرد: امنیت غذایی یکی از مولفه های مهم اقتدار کشور است که در این حوزه باید برنامه زمان بندی شده با تاکید بر حداقل زمان دستیابی به اهداف پیش بینی شده نیز تدوین و عملیاتی شود.

سرپرست ریاست جمهوری، ارتقای بهره وری در تولیدات کشاورزی، بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا، مدیریت آب و سیاست گذاری صحیح را، از مهم ترین مولفه های سیاست گذاری در حوزه کشاورزی و دامی کشور در راستای امنیت پایدار غذایی توصیف کرد و گفت: حوزه کشاورزی از بخش هایی است که مردم می توانند بیشترین ورود را در این عرصه اقتصادی داشته باشند و باید وابستگی دولت و نیاز به ارزبری در این حوزه با حضور و مدیریت مردم به حداقل ممکن برسد.

دکتر مخبر همچنین بر لزوم توجه به هزینه تمام شده و به ویژه هزینه حمل ونقل محصولات کشاورزی، دامی و باغی به لحاظ جغرافیایی، گسترش کشت فراسرزمینی، تکمیل و به روز کردن الگوی کشت و کنترل واردات محصولات کشاورزی تاکید کرد.

سرپرست ریاست جمهوری افزود: توجه به تولید در دولت سیزدهم محوری جدی بود و به لطف خدا در حوزه کشاورزی و دامی، تولید گندم و مرغ و وضعیت گوشت، نسبتا به نقطه خوبی رسیدیم و البته باید عقب ماندگی ها در بعضی زمینه ها نیز هرچه سریع تر جبران شود.

وی ادامه داد: باید راندمان بخش کشاورزی و میزان تولید تناژ در هکتار مدیریت شود. همچنین اگر مصرف آب در بخش کشاورزی  مدیریت شود، چند برابر نیاز کشور آب در این بخش خواهیم داشت.

وی افزود: وضعیت ذخایر راهبردی محصولات کشاورزی با تلاش های وزارت جهادکشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی نسبت به 5 سال گذشته بی نظیر بوده و در برخی محصولات تا 9 ماه ذخیره کافی صورت گرفته است.

سرپرست ریاست جمهوری در خصوص مطالبات گندم کاران تصریح کرد: تاکنون نزدیک به 40 هزار میلیارد تومان گندم خریداری شده که 30 هزار میلیارد تومان از آن به کشاورزان پرداخت شده است و مابقی مطالبات آنان به زودی پرداخت می شود.

محمدعلی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی نیز در این بازدید با اشاره به بهبود شاخص های مهم کشاورزی از جمله افزایش نرخ رشد ارزش افزوده از منفی 4/6 درصد در بهار سال گذشته به مثبت 0/5 درصد در زمستان سال 1402 و همچنین افزایش یک میلیارد دلاری صادرات در سال گذشته نسبت به سال 1401، تاکید کرد: حداکثرسازی تولید و صادرات محصولات کشاورزی از مهم ترین سیاست های این وزارتخانه در دولت سیزدهم بوده است و با تلاش های این وزارتخانه در 3 سال گذشته ذخایر کالاهای اساسی به بهترین وضعیت خود رسیده و تمام نیاز تولیدکنندگان به نهاده های دامی تا پایان شهریور تامین شده است.

همچنین، در این بازدید گزارشی از کنترل تورم نقطه به نقطه مواد غذایی و رساندن آن به زیر 23 درصد در سال 1403، روند خرید گندم از کشاورزان در سال جاری، مدیریت تولید محصولات اساسی بخش کشاورزی، مقایسه برنامه و درصد تحقق جوجه ریزی به تفکیک استانی از ابتدای خرداد تاکنون، ذخیره و میزان موجودی 65 هزارتنی مرغ، میزان فروش و ذخایر نهاده های دامی کشور، ذخیره یک میلیون و 213 هزار تنی ذرت، 743 هزار تنی کنجاله سویا و 248 هزار تنی جو و همچنین 442 هزار تنی ذخیره کود کشور در سال جاری و برنامه ریزی برای رسیدن آن به 700 هزار تن برای کشت پاییزه ارایه شد.

پایان خبر سی تی مگ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازدید مخبر از مرکز پایش اطلاعات کشاورزی ایران/پرداخت 30هزار میلیاردتومان از مطالبات گندم کاران" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازدید مخبر از مرکز پایش اطلاعات کشاورزی ایران/پرداخت 30هزار میلیاردتومان از مطالبات گندم کاران"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه