خبرگزاری سی تی مگ – گروه استان ها: سفر اول شهید آیت الله «سید ابراهیم رییسی» به لرستان در مقام رییس جمهور در تاریخ 19 آذرماه سال 1400 انجام شد، سفری که مجال طرح مسایل، مشکلات و مطالبات مردم این استان فراهم شد، در این سفر مهم ترین مطالبات استان در حوزه های مختلف صنعتی، کشاورزی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … مورد اشاره قرار گرفت.
با پایان یازدهمین سفر استانی دولت به لرستان در آن زمان، کار اجرای مصوبات و دستاوردهای سفر در دستور کار دستگاه های متولی قرارگرفت، مصوباتی که بخش عمده ای از آنها در لرستان عملیاتی شد و بخش دیگری از آنها که شامل طرح ها بزرگ عمرانی بود، با توجه دولت سیزدهم زمینه برای عملیاتی شدن آنها فراهم شد.
از احیای صنایع کوچک تا ایجاد زیرساخت ها در روستاها
آنچه که در این دولت موردتوجه قرار گرفت، احیای پروژه ها و طرح های بزرگ لرستان از جمله راه آهن و سد «معشوره» بود که سال ها متوقف مانده بودند و آیت الله «رییسی» و دولت سیزدهم تاکید داشتند که در استان باید عملیاتی شوند.
احیای صنایع کوچک و متوسط لرستان که سال ها از تعطیلی آنها گذشته بود نیز از تاکیدات و مصوبات سفر آیت الله «رییسی» به لرستان بود که بخش زیادی از این امر در استان تحقق پیدا کرد و زمینه برای ایجاد اشتغال دوباره جوانان استان در این واحدها فراهم شد.
ایجاد زیرساخت ها از جمله گازرسانی، آب رسانی و برق رسانی به روستاها و شهرهای استان لرستان یکی از دیگر مصوبات سفر آیت الله «رییسی» در مقام رییس جمهور به لرستان است که با تحقق و اجرای این طرح ها، زمینه جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرهای استان و حتی استان های دیگر را نیز فراهم کرد.
از ساماندهی حریم «فلک الافلاک» تا آبگیری از سدها
تاکید رییس جمهور شهید، مبنی بر ساماندهی حریم «فلک الافلاک» و همچنین زمینه برای ثبت جهانی این قلعه تاریخی از دیگر مصوبات سفر دولت سیزدهم به لرستان بود که با پیگیری رییس جمهور، بخش زیادی از اعتبار ساماندهی و آزادسازی آن تخصیص پیدا کرد و حالا پیگیری ها برای ثبت جهانی «فلک الافلاک» در دستور کار قرار گرفته است.
تکمیل و آبگیری از پروژه های سدسازی لرستان از جمله سد «تاج امیر» و «حوضیان» از دیگر اقدامات مهم و اثرگذار دولت سیزدهم و آیت الله «رییسی» در لرستان به شمار می آید، مطالبه ای که مورد خواست جدی مردم لرستان بود.
ورزشگاه 15 هزارنفری به نصیب «خیبر» شد
پروژه های فرهنگی لرستان از جمله تالار مرکزی خرم آباد، هنرستان هنرهای زیبای خرم آباد و… از دیگر مصوبات سفر آیت الله «رییسی» به لرستان بود، پروژه هایی که سال ها متوقف مانده بودند و با پیگیری دولت سیزدهم حالا به ترتیب به 75 درصد و 40 درصد پیشرفت فیزیکی طی دو سال گذشته رسیده اند.
تکمیل پروژه های ورزشی لرستان تاکید آیت الله «رییسی» و دولت سیزدهم در سفر به این استان بود تا یکی از پروژه های ورزشی مرکز لرستان که سال ها از عملیات اجرایی آن گذشته بود در این دولت به مرحله تکمیل برسد، این پروژه ورزشگاه 15 هزارنفری خرم آباد بود که حالا به محلی برای میزبانی تیم فوتبال «خیبر» خرم آباد در بازی های لیگ یک و در آینده لیگ برتر تبدیل شده است.
تکمیل سه پروژه بیمارستانی در شهرهای خرم آباد، کوهدشت و دورود از دیگر مصوبات سفر آیت الله «رییسی» به لرستان است، بیمارستان هایی که هر کدام بعد از سال ها تعطیلی حالا در مرحله اجرا و برخی از جمله بیمارستان «نیایش» خرم آباد در مرحله بهره برداری قرار گرفته اند.
دغدغه رییسی در آخرین دیدار با استاندار لرستان چه بود؟
ابوطالب شفقت استاندار لرستان دراین رابطه در گفت وگو با خبرنگار سی تی مگ، اظهار داشت: بیش از دو سال بوده که آیت الله رییسی به لرستان سفر کردند، بیکاری یکی از مسایل جدی استان لرستان به شمار می آید، و هفته پیش که در جلسه استانداران در محضر ایشان بودیم، ایشان از وضعیت اشتغال استان لرستان سوال کردند، ما هم چون اولین جلسه ای بود که به عنوان استاندار لرستان در این جلسه شرکت کرده بودیم، گزارش استان لرستان را ارایه کردیم.
وی ادامه داد: یکی از بخش های این گزارش، موضوع بیکاری بود، ایشان در جلسه فرمودند که به مردم لرستان من قول دادم که سهم بیکاری لرستان را کاهش بدهم و به معاون اول دستور دادند که جلسه فوق العاده ای برگزار تا همراه حدود پنج استان دیگر، قولی که به مردم استان لرستان داده بودند عملی شود، آقای «مخبر» هم چند روز بعد جلسه مشترکی با حضور استانداران این استان ها و همچنین وزرای مرتبط با اشتغال برگزار کردند، معتقدم که آقای «مخبر» این کار را پیگیری خواهند کرد و امیدواریم که هر چه زودتر به نتیجه برسد و بتوانیم آنچه که آیت الله «رییسی» برای لرستان تاکید داشتند، تحقق پیدا کند.
تاکید آیت الله «رییسی» توجه به حوزه اقتصاد و اشتغال بود
استاندار لرستان در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه در شرایطی که کشور دارای مشکلات اقتصادی زیادی بود، کار را شروع کرد و ایشان قول دادند که کار را با سرعت و توکل به خدا مسیله کرونا را حل می کنم، گفت: در کمتر از چهار ماه طول نکشید که مسیله کرونا حل شد، بخش زیادی از واکسن ها را در داخل و بخشی زیاد دیگری هم وارد کشور کرد.
شفقت با بیان اینکه بعدازاین امر، توجه به مسیله اقتصاد اولویت مهم رییس جمهور بود، افزود: تا کنون هم مسیله اقتصاد و همچنین ایجاد زیرساخت ها از مسایل جدی و مهم کشور بوده است.
وی با تاکید بر اینکه درصد زیادی از برنامه های آقای رییس جمهور در جلسات، ابلاغیه ها و پیگیری ها، توجه به چرخه اقتصاد کشور بود، تصریح کرد: تاکید ایشان این بود که بتوانیم اشتغال ایجاد کنیم و سطح رفاه را ارتقا دهیم، این دو مفهوم خیلی کار می خواهد، اولاً بیکاری که ناصواب بر جامعه تحمیل شده و واحدهای صنعتی که تعطیل شده به چرخه تولید باید برگردند، ثانیاً سطح برخورداری مردم ارتقا پیدا کند.
آیت الله رییسی مصوبات بسیار زیادی در حوزه مدیریت آب داشتند
استاندار لرستان با بیان اینکه در این مدت توجه به زیرساخت های صنعتی و حمل ونقل کشور در راستای رونق اقتصادی در کشور در دستور کار بود، بیان داشت: در تنظیم برنامه هفتم هم به همه مسایل مورد تاکید رهبری در حوزه اقتصاد توجه جدی شد.
شفقت، توجه به حوزه اقتصادی به خصوص در حوزه گردشگری و کشاورزی را از دیگر اولویت های مهم آیت الله «رییسی» برشمرد و گفت: البته ما در لرستان تا رسیدن به اهداف در حوزه اقتصاد کشاورزی فاصله داریم و باید کار کنیم، برنامه دولت به ما ابلاغ شده و ما اینجا کوتاهی داریم، سطح بهره برداری فعالیت های اقتصادی ما به اندازه ظرفیت های اقتصادی که در حوزه کشاورزی داریم، نیست.
وی ادامه داد: بعضاً تذکراتی از مردم و برخی از شخصیت ها داریم که از منابع آبی استان به صورت مدیریت شده استفاده نمی شود، در این راستا باید روی مدیریت آب در استان کار بیشتری کنیم. آیت الله رییسی در سفر اول به لرستان مصوبات بسیار زیادی در حوزه مدیریت آب داشتند که باید پیگیری کنیم و آنها را عملیاتی کنیم، لرستان سالانه حدود 530 میلی متر بارش دارد، اگر بتوانیم خوب مدیریت کنیم، سهم بهره برداری ما بالا می رود.
استاندار لرستان، تاکید کرد: خدا را شکر لرستان دارای منابع آبی خوب، زمین حاصلخیز و… داریم، باید به کمک خود مردم، شرکت های دانش بنیان، از این آب، خاک و… بهره برداری و سطح اقتصادی و کشاورزی استان را بالا ببریم.
70 درصد صنایع کوچک احیا شد
شفقت با تاکید بر لزوم ایجاد و ارتقای صنایع تبدیلی لرستان، تصریح کرد: تاکید آیت الله «رییسی» این بوده که استان هایی که مزیت اصلی شان کشاورزی، دامپروری و شیلات است، زنجیره اقتصاد کشاورزی در آنها رشد کند، ایشان تاکید داشتند که این زنجیره ارزش اقتصادی که در قانون برنامه هفتم هم موردتوجه قرار گرفته، عملیاتی شود، در استان در این زمینه غافل هستیم و امیدواریم بتوانیم همه مصوباتی که ایشان ابلاغ کردند را برای استان دنبال کنیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بالای 70 درصد واحدهای صنعتی تعطیل در استان فعال شده و به چرخه تولید بازگشته اند، گفت: بااین وجود چند تا از واحدهای صنعتی بزرگ استان را نتوانسته ایم به فعالیت برگردانیم، وگرنه عمده صنایع خرد استان به اشتغال برگشته اند.
بیمارستان هایی که به بالای 50 درصد پیشرفت رسیده اند
استاندار لرستان در ادامه با بیان اینکه زیرساخت های دیگری از جمله راه آهن، ترمیم جاده های روستایی از دیگر مصوبات سفر به لرستان بود که در بخشی از آنها عقب هستیم و بخش زیادی هم انجام شده است، افزود: همچنین در بحث احداث بیمارستان هایی که مصوبه سفر دولت به استان را داشتند نیز بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داریم.
شفقت، تاکید کرد: یکی از تاکیدات آیت الله «رییسی» این بود که زیرساخت های خدمات عمومی رونق پیدا کند.
بنا بر این گزارش، این روزها همه از خدمات و دستاوردهای رییس دولت و خادم ملت می گویند؛ اما آنچه در مورد نگاه سید شهیدان خدمت به لرستان حایز اهمیت است شناخت کامل و دقیق ایشان از مسایل استان بود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خدمات خادم ملت در لرستان تشنه خدمت – خبرگزاری سی تی مگ | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خدمات خادم ملت در لرستان تشنه خدمت – خبرگزاری سی تی مگ | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.