آفتاب نیوز :
«فرانسیس فورد کاپولا» کارگردان برنده اسکار که برای نمایش جدیدترین فیلمش با عنوان «مگالوپولیس» در جشنواره کن به سرمی برد، در یک کنفرانس مطبوعاتی در این رویداد گفت: «آنچه در آمریکا، در جمهوری ما، در دموکراسی ما اتفاق می افتد، دقیقاً همانگونه پیش می رود که رُوم جمهوری خود را هزاران سال پیش از دست داد. سیاست های آمریکا، ما را به جایی رسانده است که ممکن است جمهوری خود را از دست بدهیم».
کاپولا افزود: «آمریکا بر اساس ایده های جمهوری روم بنا شد. ما شاه نمی خواستیم، روم پادشاه نمی خواست، بنابراین آن ها شکل جدیدی از حکومت به نام جمهوری را با مجلس سنا و قوانین روم و با همه چیز هایی که ما پذیرفته ایم اختراع کردند».
فیلم Megalopolis که در پنج شنبه شب در کن به نمایش درآمد، از توطیه کاتلین برای سرنگونی قوانین جمهوری روم در سال 63 قبل از میلاد الهام گرفته و در کلانشهری شبیه نیویورک در آینده اتفاق می افتد.
اگرچه این کارگردان کهنه کار 85 ساله برای اولین بار توسعه پروژه مورد علاقه خود را در دهه 1980 آغاز کرد، معتقد است که این قیاس تنها در سال های اخیر دقیق تر شده است: «احساس من این بود که یک حماسه رومی را در آمریکای مدرن بسازم و نمی دانستم که با سیاست امروز تا این حد مرتبط باشد».
جمهوری روم که دارای عناصری از دموکراسی مدرن بود، در سال های پایانی خود در برابر مشکلات اقتصادی، فساد و ظهور ژولیوس سزار به عنوان یک دیکتاتور تسلیم شد.
سازنده فیلم های، چون «اینک آخرالزمان»، «مکالمه» و سه گانه «پدرخوانده» گفت که در حال مشاهده یک روند به سمت سنت نیو راست گراتر و حتی فاشیستی نه تنها در ایالات متحده بلکه در سراسر جهان است، «که ترسناک است، زیرا. هر کسی که در طول جنگ جهانی دوم زنده بود شاهد وحشت هایی بود که اتفاق افتاد و ما نمی خواهیم این اتفاق تکرار شود».
کاپولا درباره وضعیت کنونی سینما نیز اظهار کرد: «صنعت فیلم بیشتر به موضوع استخدام افرادی تبدیل شده است که تعهدات و بدهی خود را انجام دهند، زیرا استودیو ها بدهی زیادی دارند و موضوع ساختن فیلم های خوب نیست، بلکه حصول اطمینان از این است که تعهدات بدهی خود را پرداخت کنند».
او همچنین گفت که شرکت های جدیدتری مانند آمازون، اپل و مایکروسافت به طور موقت برای تامین مالی صنعت فیلم هالیوود وارد عمل شده اند، اما نمی توان در بلندمدت به این کار اعتماد کرد. ممکن است استودیو هایی که ما برای مدت طولانی می شناختیم، دیگر در آینده اینجا نباشند.
فیلم «مگالوپولیس» ساخته جدید «کاپولا» که این کارگردان با سرمایه شخصی 120 میلیون دلاری آن را ساخته است، پس از نخستین نمایش جهانی در کن با واکنش های متفاوتی رو به رو شده است. «پیتر برادشاو» منتقد گاردین آن را «فیلمی کسل کننده و به طرز مبهوت کننده ای کم عمق» نامید، در حالی که تایم گفت این فیلم «پراکندگی درهم و برهم و تخیلی» حاوی «تصاویر زیبا و شاعرانه» توصیف کرد.
«کاپولا» که نسبت به ساخت این پروژه پشیمان به نظر نمی رسید، در نشست خبری این فیلم گفت: «خیلی ها هستند، وقتی می میرند، می گویند ای کاش این کار را می کردم، ای کاش آن کار را می کردم. اما وقتی بمیرم، می خواهم بگویم هر فیلمی راکه خواستم ساختم».
مگالوپولیس» با دو ساعت و 15 دقیقه مدت زمان داستان یک کلان شهر را پس از ویرانی تصادفی آن دنبال می کند، با دو دیدگاه رقیب؛ یکی از یک معمار ایده آلیست (آدام درایور)، دیگری از طرف شهردار عملگرا (جانکارلو اسپوزیتو).
در فیلم سینمایی «مگالوپولیس» بازیگران دیگری، چون «فارست ویتاکر»، «ناتالی امانویل»، «جان وویت»، «لارنس فیشبرن»، «اوبری مجله سی تی مگ»، «شیا لابوف»، «کلویه فاینمن»، «کاترین هانتر» و «داستین هافمن»، «دی بی سوینی»، «تالیا شایر»، «جیسون شوارتزمن»، «جیمز رمار» و «جیانکارلو اسپوزیتو» مقابل دوربین رفته اند.
«آناهید نظریان»، «بری آزبورن» و «دارن دیمتر» تهیه کنندگان اجرایی این فیلم سینمایی هستند.
«فرانسیس فورد کاپولا» از بزرگترین فیلمسازان معاصر سینمای جهان است که از جمله افتخارات و جوایز سینمایی وی طی چهار دهه فیلم سازی می توان به جایزه اسکار بهترین فیلم نامه اقتباسی در سال 1971 برای «پاتون»، جایزه ی اسکار بهترین فیلم نامه اقتباسی در سال 1973 برای «پدرخوانده»، جایزه اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم نامه اقتباسی در سال 1975 برای «پدرخوانده 2»، جایزه بفتا بهترین کارگردانی در سال 1978 برای «اینک آخرالزمان»، جایزه دوربین جشنواره برلین در سال 1991، جایزه نخل طلا و جایزه فیپرشی جشنواره کن در سال 1979 برای فیلم «اینک آخرالزمان»، جایزه نخل طلا و جایزه بهترین فیلم معنوی جشنواره کن در سال 1974 برای فیلم «مکالمه»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی در سال 1980 برای «اینک آخرالزمان»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی و بهترین فیلم نامه در سال 1973 برای «پدرخوانده»، جایزه ویژه پنجاهمین سال تاسیس جشنواره سن سباستین در سال 2002، شیر طلای افتخاری جشنواره ونیز در سال 1992، جایزه صدف طلایی بهترین فیلم و جایزه فیپرشی جشنواره سن سباستین و … اشاره کرد.
هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن از 14 تا 25 می 2024 (25 اردیبهشت ماه تا 5 خردادماه) برگزار می شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حرف های جنجالی کارگردان مشهور در کن" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حرف های جنجالی کارگردان مشهور در کن"، کلیک کنید.