به گزارش خبرگزاری سی تی مگ، پرتاب کاوشگر به ماه نقطه عطفی مهم در صنعت فضایی این کشور محسوب می شود که پس از سال ها انتظار با کمک چین اتفاق افتاد.
براساس گزارش ابرنا، کاوشگر پاکستانی آی کیوب قمر توسط پرتاب گر چینی موسوم به “چانگ ای-6” لحظاتی پیش از یک سایت فضایی در استان هاینان چین به فضا پرتاب شد.
بنا بر اعلام موسسه فناوری فضایی چین، این ماهواره با همکاری دانشگاه شانگهای چین، موسسه فناوری فضایی و آژانس فضایی پاکستان طراحی و توسعه یافته است.
محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان طی پیامی ارسال ماهواره به ماه را به مردم کشورش تبریک گفت و با قدردانی از همکاری چین، اظهار داشت: کاوشگر “آی کیوب قمر” اولین قدم به کره ماه خواهد بود و پاکستان با این دستاورد مهم وارد دوره جدیدی از استفاده هدفمند از حوزه فضایی شده است.
وی اظهار داشت: این دستاورد باعث ارتقای توانمندی های پاکستان در زمینه ارتباطات ماهواره ای و همچنین ایجاد فرصت های جدید برای تحقیقات علمی، توسعه اقتصادی و امنیت ملی خواهد شد.
کاوشگر پاکستان تا پنج روز دیگر به مدار ماه می رسد و به مدت سه تا 6 ماه دور ماه می چرخد.
فرستادن کاوشگر به فضا بزرگترین رویداد تاریخی پاکستان در حوزه فضایی تلقی می شود. با توجه به اینکه پاکستان دارای تاسیسات پرتاب ماهواره نیست با کمک چین ماموریت های ماهواره ای و کاوشگر را انجام می دهد.
پاکستان چهاردهم تیرماه 1397 دو ماهواره تحقیقاتی خود به نام های «PRESS-1 و PakTES1A» را با کمک یک فروند موشک پرتاب ماهواره متعلق به چین، در مدار کره زمین قرار داد.
اهمیت پرتاب این ماهواره برای پاکستان از این رو است که «پرس 1» جزو معدود ماهواره های جهان است که قابلیت کنترل از راه دور دارد.
پاکستان در دهه 90 میلادی با فرستادن ماهواره بدر 1 به فضا توانست، نخستین کشور اسلامی باشد که از تکنولوژی ماهواره استفاده می کند.
227227
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پاکستان به کمک چین موفق به ارسال کاوشگر به ماه شد!" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پاکستان به کمک چین موفق به ارسال کاوشگر به ماه شد!"، کلیک کنید.