همانطور که کودک بزرگ تر می شود، کل تمرکز والدین و همچنین مدرسه، اطمینان از عملکرد خوب در موضوعات علمی، ریاضی و زبان و همچنین سایر فعالیت های موثر در بخش از برنامه درسی است. اما زندگی تماما به مفهوم خوب بودن در موضوعات درسی نیست. هوش هیجانی نقش مهمی در ایجاد شخصیت فردی دارد که در کودکان خردسال با بزرگ شدن به آن تبدیل می شوند. نشانه های درک کودک از خشم تان وقتی به خوبی عمل نمی کند یا ناراحتی دوستش در هنگام از دست دادن حیوان خانگی اش، همه نشانه هایی است که باید از آن آگاهی داشته باشید و این نشانگر هوش هیجانی خوب فرد است.
هوش هیجانی چیست؟
به زبان ساده، توانایی فرد در درک احساسات خود و دیگران به عنوان هوش هیجانی در نظر گرفته می شود. افرادی که از هوش هیجانی بالایی برخوردار هستند، می توانند توجه کنند که چگونه احساسات بر دیگران تاثیر می گذارد و انگیزه های مربوط به اقدامات آنها را متوجه می شوند. هوش هیجانی با EQ اندازه گیری می شود که با IQ متفاوت است. EQ معیار شناخت چند جانبه است.
5 دلیل اهمیت هوش هیجانی در کودکان
هوش هیجانی یک نشانگر مهم در تعیین چگونگی متعادل بودن کودک در زندگی و همچنین در موقعیت های مختلف اجتماعی است که شامل تعامل با افرادی در طیف های مختلف عاطفی است. لباس تفنگ اسباب بازی پلیسی موزیکال ازجمله تفنگ های اسباب بازی شبه واقعی است که استفاده از آن برای بچه ها زیر 5 سال نیز بسیار مناسب است
-
آگاهی از خود
داشتن هوش هیجانی بالا به کودک کمک می کند تا احساسات خود را درک کرده و خیلی خوب بداند که چه چیزی را و چرا احساس می کند. او همچنین می تواند درک کند که چرا عملی را انجام می دهید و این احساس از کجا ناشی می شود. این خودآگاهی برای درک نقاط قوت و ضعف کاملاً ضروری است.
-
تنظیم اقدامات خود
پس از درک مناسب اینکه چرا احساس می کند که چه کاری انجام دهد، کودکی با هوش هیجانی خوب می تواند برای اصلاح اقدامات خود تلاش کند و اطمینان حاصل کند که هر گونه انگیزه ای که ممکن است به خود یا دیگران آسیب برساند، کنترل می شود. او می تواند این احساسات را استدلال کند و درک کند که لزوماً نیازی نیست تا احساسات را به عمل مضر تفسیر کند.
-
تحریک انگیزه
کنترل احساسات به هر کودک این توانایی را اعطا می کند که در صورت لزوم آنها را مهار کرده و آنها را به روشی که سودمند است، هدایت نماید. احساس عصبانیت و پرخاشگری در برخی از ورزش ها مفید است تا بر محدودیت ها غلبه کند و خود را به سمت انگیزه بهتر سوق دهد. در موقعیت های دیگر ممکن است استفاده از ناامیدی به گونه ای باشد که سعی کنید کاری را با روشی متفاوت انجام دهید.
-
همدردی با دیگران
فقط فردی که می تواند خود را به خوبی درک کند، می تواند به طور کامل و موفقیت آمیز با دیگران همدلی کند. این صرفا به این دلیل است که او احساسات را تا حد بسیار عمیقی درک می کند. کودکانی که قادر به برقراری ارتباط با جنبه احساسی خود هستند و آن را به خوبی مهار می کنند، می توانند در یک وضعیت مشابه با دیگران همدلی کرده و گرفتاری های آنها را بیشتر درک کنند.
-
مهارت های اجتماعی بهتر
تعامل با اشخاص و ایجاد روابط خوب چیزی است که در انواع مختلف کانتورها و بافت های عاطفی هر فرد جریان دارد. کودکانی که هوش هیجانی بالایی دارند، می توانند رشد کرده و تبدیل به اشخاصی شوند که می توانند به راحتی با دیگران در ارتباط باشند و با داشتن یک شخصیت اجتماعی قوی، می توانند هویت خود را حفظ کنند.
14 نکته برای رشد هوش هیجانی (EQ) در کودکان
چگونه می توان هوش هیجانی کودک را پرورش داد؟
فعالیت های مختلف هوش هیجانی برای کودکان وجود دارد که می توانید انجام دهید تا برای شروع کار کودکان را در مسیر بهتری قرار داده و آنها را به افرادی با احساسات خوب تبدیل کنید.
-
یادگیری چگونه آرام شدن در لحظه عصبانیت
اگر بعد از یک روز به خانه بازگردید و چیزی شروع به تحریک شما کند، می توانید آرامش خود را حفظ کرده و به راحتی بیان کنید که حال خوبی ندارید و قبل از گوش دادن به دیگران، نیاز به کمی آرامش و استراحت دارید. این کار کمک می کند تا اعضاء خانوده تان نیز اوضاع را درک کنند.
-
با احساسات خود ارتباط برقرار کنید
به فرزند خود بیاموزید که احساساتش را ابراز کرده و خانه را تبدیل به محیط امنی برای او کنید. اجازه دهید که بداند وقتی می خواهد گریه کند و یا عصبانی است، مشکلی وجود ندارد. ارتباط اولین قدم برای حل مشکل در هر نوع موقعیتی است.
-
تشویق به عملکرد خوب
کودکان قادر نیستند انگیزه ها و احساسات خود را به راحتی کنترل کنند. به همین دلیل است که فرزندتان عادت به ریختن وسایل در اطرافش دارد، و روزی که این کار را نکند، شدیدا عصبانی می شود، او را بغل کرده و به او بگویید که به این حقیقت افتخار می کنید که ارتباط برقرار کرده و عصبانیت خود را از طریق پرتاب اشیاء نشان نمی دهد.
-
بازی «غیر حاصل صفر» یا «غیر مجموع صفر»
اجازه دهید فرزندتان در اوایل زندگی یاد بگیرند که هر تصمیمی مربوط به برد-باخت نیست. همیشه راه حلی برای موقعیت برد-برد وجود دارد. به آنها مفهوم سازش را بیاموزید که تنها پس از برقراری ارتباط آرام شروع می شود. هم اکنون فروشندگان اصلی و معتبر با عرضه مستقیم توانسته اند؛ قیمت وسایل پلیسی اسباب بازی را کاهش دهند
-
انگیزه آنها را مشخص کنید
به کودک خود توجه کرده و درک کنید که چه چیزی برای او انگیزه ادامه دادن ایجاد می کند. با تمرکز بر زمینه هایی که بر روی آنها کار می کند، در این زمینه با او صحبت کنید. می توانید او را از این مساله آگاه کنید که به تلاش با وجود شکست خوردن ادامه دهد و به او کمک کنید تا از احساساتش برای دستیابی به اهداف دقیقی که در ذهن دارد، استفاده کند.
-
تاییدهای مثبت را آموزش دهید
همیشه برای تشویق فرزندتان در کنار او نخواهید بود و او نیاز دارد تا کارهایش را خودش به طور مستقل انجام دهد. اجازه دهید تا این واقعیت را درک کند که از گفتار درونی مثبت استفاده کرده تا باعث شود که احساسات خود را بهتر کنترل کرده و خود را متمرکز و با انگیزه نگه دارد.
-
بر روی حل مساله تمرکز کنید
در هنگام مواجه شدن با موانع و مشکلات، به فرزند خود کمک کنید تا درک کند که بهتر است مشکل را متوجه شده و به جای اوقات تلخی و ناراحت شدن، مشکل را به صورت جزء به جزء حل کند. مهارت های حل مساله می تواند در زندگی آینده به او کمک کند.
-
راه های بهتری برای تغییر احساسات
تجربه سرخوردگی و عصبانیت طبیعی است. اما فورا تغییر دادن این احساسات نیز لازم است. با هدیه دادن یک کیسه بوکس به کودک برای ، او را به فعالیت های فیزیکی تشویق کنید. به جای آن، خیلی بهتر است که خشم او را به جملات ساده ای تفسیر کنید که مشکل را حل می کند.
-
آرام شدن خودشان
برای جلوگیری از اقدامات تحریک آمیز، به فرزند خود اقداماتی مانند و آهسته تا 10 شمردن یا نوشیدن مقداری آب را آموزش دهید. بسیاری از تکنیک هایی به این شکل، در آرام کردن فوری افراد موثر هستند.
-
آنها را از استرس آگاه کنید
پیشگیری از بروز مشکل بهتر از حل مشکل است. بنابراین، به فرزند خود آموزش دهید تا از هر موقعیتی آگاه شده یا از محرک هایی که ممکن است باعث ایجاد در او شود، آگاهی داشته باشد. او با شناخت آنها، می تواند اقدامات صحیحی را برای جلوگیری از آنها انجام داده و یا خودش را بدون اینکه تسلیم احساسات شود، برای رویارویی با آنها آماده کند.
-
درک احساسات دیگران
یادگیری خواندن چهره افراد و نشانه های مختلف کلامی و غیر کلامی روش خوبی برای جلوگیری از بحث های آتی یا پشتیبانی از کسی است که به مشکل دچار شده است. اجازه دهید تا فرزندتان از صفات مختلف خود آگاه باشد تا بتواند نسبت به بروز آنها در سایر افراد آگاهی داشته باشد.
-
برای آزادانه صحبت کردن راحت باشید
اجازه دهید تا فرزندتان در صحبت کردن با هر چیزی که با آن مواجه می شود، راحت باشد. داشتن یک کانال ارتباطی که فرزندتان بتواند به آن اعتماد کرده و با آن راحت باشد، بسیار ضروری است.
-
نامگذاری احساسات (طبقه بندی احساسات)
در برخی مواقع، شرایط برای درک اینکه متوجه شوید کودک چه احساسی دارد، می تواند کاملا پیچیده باشد. در چنین شرایطی، کمک به کودک برای نامگذاری احساسات به زبان ساده نه تنها می تواند چیزهایی را برای شما مشخص کند، بلکه به او نیز کمک می کند تا احساسات خود را درک کند.
-
کودک خود را برای چیزی که هست، بپذیرید
همه کودکان یکسان نیستند. برخی حساس هستند، و برخی مشکلات خشم دارند. از طریق صحبت کردن با کودک، به او اجازه دهید تا بداند که شما از آنچه که او احساس می کند، آگاه هستید و به او پیشنهاد کمک می دهید. پذیرش می تواند از بدتر شدن شرایط جلوگیری کند.
چرا هوش هیجانی برای کودکانی با مشکلات یادگیری و توجه، حایز اهمیت است؟
بازی های هوش هیجانی و تمام این فعالیت ها برای کودکان بسیار ضروری هستند، به خصوص برای کودکانی که مشکلات یادگیری و توجه دارند. از آنجایی که این کودکان روزانه با ناامیدی مواجه می شوند، دیدن هم سن و سالان خود که فعالیت های مختلف را به راحتی انجام داده در حالی که خودشان قادر به انجام آن نیستند، باعث می شود با مشکلات بیشتری روبه رو می شوند.
غالبا هوش هیجانی می تواند نتیجه یک موقعیت دلسردکننده پر از ناراحتی، گریه کردن را تغییر داده و یا روز دلسردکننده را تبدیل به روزی می کند که پر از ارتباط با دیگران، کمک و رشد کودک و خانواده می شود. شما با خرید باتوم پلیس از فروشگاه ما می توانید با کمترین قیمت با کیفیت ترین نمونه را به کودک خود هدیه دهید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هوش هیجانی کودک چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هوش هیجانی کودک چیست؟"، کلیک کنید.