هرازگاهی فیلمی در شبکه های اجتماعی توسط افراد فاقد تخصص منتشر می شود که با زیر سؤال بردن برخی درمان های علمی مردم را برای استفاده از آن خدمات دچار شک و شبهه می کنند به طوری که در زمان اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی برای دانش آموزان فیلم هایی منتشر شد که نشان داد فلورایدتراپی به دلیل ترکیباتی که دارد برای دانش آموزان مضر است!
به گزارش سی تی مگ روزنامه ایران نوشت:هرازگاهی فیلمی در شبکه های اجتماعی توسط افراد فاقد تخصص منتشر می شود که با زیر سؤال بردن برخی درمان های علمی مردم را برای استفاده از آن خدمات دچار شک و شبهه می کنند به طوری که در زمان اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی برای دانش آموزان فیلم هایی منتشر شد که نشان داد فلورایدتراپی به دلیل ترکیباتی که دارد برای دانش آموزان مضر است! دکترعلیرضا هادی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این رابطه به «ایران» می گوید: «پوسیدگی بیماری عفونی است که به خاطر میکروارگانیزم های موجود در دهان همه افراد سبب تخریب دندان ها می شود. زمانی که مواد قندی داخل دهان تجزیه می شود محیط اسیدی در سطح دندان ها ایجاد کرده که با تأثیرگذاری حفره هایی در دندان ایجاد می کند که از قضا محل مناسب برای تجمع باکتری هاست و در نهایت سبب پوسیدگی می شود.»
تأثیر فلوراید بر دندان اثبات شده است
وی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای کاهش پوسیدگی تجویز فلوراید است عنوان می کند: «فلوراید از نظر ساختاری سبب می شود سطح دندان مقاومت بیشتری نسبت به اسیدها داشته باشند. طبق مطالعات صورت گرفته در ۵۰ سال گذشته استفاده از فلوراید سبب کاهش میزان پوسیدگی دندان ها شده است. البته افزایش سطح عمومی بهداشت دهان استفاده بیشتر از مسواک و نخ دندان در کسب این نتیجه بی اثر نبوده است اما به طور کلی استفاده از فلوراید برای کاهش میزان پوسیدگی پیشنهاد می شود و آن را تأیید می کنیم.»
این دندانپزشک توضیح می دهد: «مصرف فلوراید به دوشکل موضعی و سیستمیک امکان پذیر است. به طوری که با اضافه کردن فلوراید به آب آشامیدنی در مقادیر بسیار کم سبب استحکام استخوان و دندان ها در این ماده می شود. ناگفته نماند مصرف بیش از اندازه آن هم می تواند سمی و حتی کشنده باشد به همین جهت فلورایدی که به آب آشامیدنی اضافه می شود شامل مقادیر بسیار کم است. به طوری که در امریکای شمالی اضافه کردن فلوراید در آب آشامیدنی جزو ۱۰ دستاورد برتر در حوزه سلامت عمومی در ۵۰ سال گذشته معرفی شده بنابراین کلیت استفاده از فلوراید در صورت رعایت ملاحظات آن مورد تأیید است.»
فلوراید برای زیر سه سال ممنوع
دکترهادی با اشاره به اینکه استفاده از فلوراید به معنای حذف پوسیدگی نیست می گوید: «مصرف فلوراید به شکل موضعی هم می تواند انجام شود به این صورت که محصولات حاوی فلوراید وقتی روی دندان استفاده می شوند جذب شده و ساختار سطحی دندان را محکم تر می کنند. مصرف موضعی معمولاً با استفاده از دهان شویه ها یا خمیردندان های حاوی فلوراید است و انواع محصولات ژل یا وارنیش فلوراید نیز مورد استفاده قرار می گیرند. مصرف موضعی فلوراید عموماً قبل از سه سالگی توصیه نمی شود چرا که بچه ها قابلیت بیرون دادن مایع از دهان را در آن بازه سنی ندارند و در صورت استفاده از آن امکان بلع از سوی کودک وجود دارد و با توجه به اینکه محصولات موضعی درصد بیشتری فلوراید دارند می تواند سبب مسمومیت برای کودک شود. به صورت یک قاعده کلی در کودکان زیر سه سال دنبال درمان های فلورایدتراپی به صورت موضعی نیستیم. به همین دلیل خمیردندان های گروه های سنی زیر سه سال عموماً فاقد فلوراید هستند و در گروه سنی سه تا شش سال مقادر کمی فلوراید در خمیر دندان ها وجود دارد همچنین از شش سال به بالا هم دارای مقادیر بیشتری از فلوراید است. والدین باید هنگام خرید خمیردندان به این موارد توجه کرده و خمیر دندان مناسب سن کودک شان را انتخاب کنند.»
فلورایدتراپی چه زمانی تأثیرگذار است
او معتقد است «استفاده از فلورایدتراپی های موضعی در قالب استفاده از وارنیش و ژل های حاوی فلوراید در برنامه درمانی حتماً باید تحت نظر دندانپزشک انجام شود به این صورت که محیط دندان ایزوله شده با استفاده از ساکشن های پرقدرت بزاق دهان بیمار و اضافه های آن خارج شود و با کمک رول پنبه دندان را از محیط دهان جدا کرده و روی آنها فلوراید را قرار دهیم و بعد از اینکه فلوراید در زمان مناسب روی دندان باقی ماند اضافه های آن توسط دندانپزشک حذف شود.»
دکتر هادی با اشاره به ملاحظات قبل و بعد فلورایدتراپی می گوید: «فردی که می خواهد فلورایدتراپی کند اول باید مسواک بزند تا هیچ گونه تکه غذایی در دندانش وجود نداشته باشد و فلوراید بهترین اثر خودش را بگذارد. زمانی که درمان انجام شد فرد تا دو ساعت از خوردن و آشامیدن منع می شود تا فلورایدهای باقی مانده جذب سطح دندان شده تا هم درمان موفقیت بیشتری داشته باشد هم اضافه های فلوراید وارد بدن نشود. »
*بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در سی تی مگ به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می باشد.
پایان خبر سی تی مگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فلورایدتراپی بکنیم یا نه؟ – سی تی مگ" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فلورایدتراپی بکنیم یا نه؟ – سی تی مگ"، کلیک کنید.