ساترا رقیب است یا شریک تولیدات تصویری؟/ 700 تقاضا در انتظار مجوز

ساترا رقیب است یا شریک تولیدات تصویری؟/ ۷۰۰ تقاضا در انتظار مجوز

به گزارش خبرگزاری سی تی مگ، پنجمین جلسه از سلسله نشست های نقد و بررسی نظام تنظیم گری شبکه نمایش خانگی در ایران با حضور سعید مرادی مدیرعامل اتحادیه تولید کنندگان فیلم و برنامه های تصویری ایران به میزبانی خبرگزاری سی تی مگ برگزار شد.

مرادی در ابتدای این نشست و در پاسخ به این سوال که با وجود دنیای آزاد اطلاعات چه الزامی به حضور نهاد تنظیم گر وجود دارد، گفت: همانگونه که ما در محیط خانوادگی خود برای رفتار اعضا محدوده ای را تعیین می کنیم، در دنیا نیز سازمان ها و دولت ها به دنبال این هستند که رفتار همسو و همگن را ایجاد کنند تا از ایجاد آسیب های اجتماعی برحذر بمانند.

وی افزود: در اروپا و آمریکا حوالی دهه 1970 موضوع تنظیم گری در فیلم و سریال ایجاد شد. به عنوان مثال هیچکاک درباره برخی تولیدات خود می گوید که «من حق نداشتم فرضا سرویس بهداشتی را در فیلم خود به تصویر بکشم». در کشور ما نیز از نیمه دوم دهه 70 این مساله دارای اهمیت شد.

مرادی عنوان کرد: موضوع این است که در تولیدات رسانه ای و تصویری ما به دنبال تجارت و اقتصاد هستیم. زمانی که نگاه اقتصادی بر محصولات فرهنگی چیره شود، سازندگان به دنبال جذب مخاطب می روند. در این زمینه نیز لاجرم باید از جاذبه های تصویری استفاده شود که گاه بسیار برای جامعه مخرب است.

خشونت، خیانت و جاذبه های تصویری در آثار غرب

وی افزود: در غرب نیز این جاذبه های تصویری مانند خشونت، خیانت، موضوعات جنسی، مشروبات الکی و … در آثار تولیدی به وفور استفاده شده است و آثار آن در جوامع شان دیده می شود. در کشور ما نیز متاسفانه در برخی موارد استفاده از همین قواعد در تولیدات رسانه ای انجام شده است.

این فعال فرهنگی در ادامه با اشاره به نقش ساترا در تنظیم گری تولیدات رسانه ای و تصویری تصریح کرد: از سال 1395 که ساترا ایجاد شد، 2 نقش مهم برای آن توسط سیاستگذار در نظر گرفته شد. اولاً ساترا باید به عنوان یک نهاد ناظر بر تولیدات فرهنگی و رسانه ای کشور نظارت و کیفیت سنجی می کرد و دوم اینکه ساترا باید ریل گذاری مناسب را برای تولیدات فرهنگی کشور انجام می داد تا فرضا 10 سال آینده مخاطب ایرانی از نقطه فعلی به یک نقطه متعالی تر برسد.

مرادی ادامه داد: در واقع تا پیش از سال 95 به این دلیل که تولیدات سینمایی و سریالی کشور توسعه و تعدد زیادی نداشت، وزارت ارشاد می توانست به تنهایی بر این تولیدات نظارت داشته باشد اما امروز با توجه به رشد غیرقابل مقایسه تولیدات، سیاست گذار فرهنگی تشخیص داد که باید قدرت تنظیم گری خود را آرام آرام افزایش دهد. به همین منظور در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این مساله دیده شد که یک نهاد مجزا مسوولیت مرکزی را بر عهده گیرد و سایر نهادهای فرهنگی کشور نیز در امر تنظیم گری به کمک آن بیایند.

700 تقاضا برای دریافت مجوز به ساترا داده شده است

وی در پاسخ به این سوال که «یکی از تهیه کنندگان مطرح کشور ادعا کرده است که ساترا تنظیم گر نیست، بلکه سد راه تولیدات هنری کشور است» عنوان کرد: این جمله قطعاً درست نیست. تاکنون 700 تقاضا به ساترا برای دریافت مجوز تولید داده شده و این نهاد درخواست ها را کمتر از 1 ماه پاسخ می دهد. بنابراین ساترا بیش از 95 درصد درخواست ها را در کوتاه ترین زمان پاسخ می دهد و احیاناً اگر نیاز به اصلاح داشته باشد به صورت مشخص موارد اصلاحی را اعلام می کند تا سازندگان بتوانند با رعایت آن موارد، مجوز خود را دریافت کنند.

مرادی گفت: به نظر من به عنوان یک فعال صنفی، ساترا در این سال ها توانسته است تعامل و ارتباط خوبی را با جامعه سازندگان برقرار کند. در واقع سه وجه مهم برای تعاملات ساترا تنظیم شده بود و ساترا توانست هر 3 بخش یعنی «حمایت از حقوق کاربران»، «حمایت از تولیدکنندگان و بخش خصوصی» و «حمایت از سفارش دهنده و سکوها» را به خوبی هماهنگ کند.

این تهیه کننده با تشریح اقدامات ساترا در ایجاد گفت وگو و آگاهی در بین تولیدکنندگان محتوا افزود: ساترا توانست اثبات کند این جمله که «رقیب نمی تواند ناظر نیز باشد» از اساس اشتباه است. زیرا ساترا اساساً رقیب نیست و به عنوان یک شریک در تولیدات رسانه ای و تصویری کشور نقش آفرینی می کند. این نهاد در سال های گذشته به واقع توانست در کنار بخش خصوصی باشد و با ایجاد گفت و گو به عنوان یک بخش همدل دغدغه تمام طرفین را لحاظ کند.

در پایان مدیرعامل اتحادیه تولید کنندگان فیلم و برنامه های تصویری گفت: برنامه ساترا فعال کردن بخش خصوصی و ظرفیت های خاموش است. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که این چه نفعی برای ساترا دارد؛ باید در پاسخ بگویم زمانی که نگاه به ارتقای کمی و کیفی آثار تولیدی باشد، ساترا کمک می کند که بخش خصوصی مشغول و فعال در زمینه تولیدات باشد و این نهاد نگاه ایجابی به بخش محتوا و آثار دارد.

اتحادیه تولید کنندگان فیلم و برنامه های تصویری بزرگ ترین نهاد صنفی در حوزه محصولات سریالی و سینمایی است که بیش از 100 شرکت تولیدکننده در آن عضویت و حضور دارند.

245245

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ساترا رقیب است یا شریک تولیدات تصویری؟/ 700 تقاضا در انتظار مجوز" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ساترا رقیب است یا شریک تولیدات تصویری؟/ 700 تقاضا در انتظار مجوز"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه