از مهمترین اجزا در ساخت و نصب سیستمهای ارتباطی و انتقال انرژی دکل ها هستند. نصب دکل مهاری به دلیل حساسیت بالایی که دارند از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ به همین خاطر نمیتوان استاندارد نصب دکل مهاری در هنگام نصب و اجرا را نادیده گرفت! شرایط مختلفی بهویژه برف و باران میتوانند نصب دکل مهاری را با خطراتی مواجه کنند. همچنین از نحوه اتصال کابلها گرفته تا پایه اصلی و جوش ها همگی باید طبق استانداردها انجام بگیرند؛ ازاینرو با توجه به این که نصب غیر اصولی دکل ها میتواند خطرات قابل توجهی را به همراه داشته باشد با ما همراه باشید تا نگاهی به مهم ترین استاندارد نصب دکل مهاری داشته باشیم.
استاندارد نصب دکل مهاری چیست؟
در دکل مهاری تنها از اتصالات کابلی برای تثبیت دکل استفاده میشود و دکل هیچ تکیه گاه دیگری غیر از این اتصالات ندارد. به همین دلیل نصب دکل ها نیازمند رعایت کامل استانداردهای مشخص شده است تا از واژگونی و بروز حوادث جلوگیری شود و در آینده نیز مشکلی برای دکل ایجاد نگردد. این استانداردها بسته به نوع دکل مشخص میشوند.
برای نمونه در صورت استفاده از دکل مهاری G35 باید مطابق با استانداردهای آن عمل کرد. علاوه بر این معمولا لازم است که هر ۶ ماه یک بار از دکل بازدید و از سلامت آن اطمینان حاصل شود. در صورت مشاهده هرگونه مشکل نظیر خوردگی زنگزدگی یا سایر معایب در این بازدیدها باید اقدامات لازم برای رفع آنها انجام گیرد.
از دیگر استانداردهای دکل مهاری برای نصب و اجرا شامل:
- انتخاب مکان مناسب: مکان نصب دکل مهاری باید کاملا مطابق با شرایط زمین شناسی منطقه شرایط جغرافیایی وزن دکل و نوع سیستم ارتباطی یا انتقالی مشخص شود.
- انتخاب مواد مناسب: برای ساخت دکل باید از مواد باکیفیت و استاندارد استفاده شود. طراحی و ساخت دکل مهاری با متریال نامناسب میتواند خسارتهای جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.
- طراحی اصولی دکل: از جمله استانداردهای دکل مهاری طراحی آن مطابق با اصول بینالمللی و ملی است. طراحی این دکل ها باید بهگونهای باشد که تحمل فشار ارتعاشات و وزن بالا را داشته باشد.
- نصب اصولی دکل: نصب دکل مهاری باید با تجهیزات و ابزارهای مناسب و توسط تکنسینهای مجرب انجام بگیرد. شرکت دکل آنلاین با برخورداری از کادری حرفهای و گواهینامههای لازم یکی از بهترین گزینهها برای اجرای پروژههای دکل مهاری مورد نیاز شما کارفرمایان و صاحبان پروژههای مختلف خواهد بود.
- تست و ارزیابی دکل: یکی دیگر از استاندارد نصب دکل مهاری برای نصب آزمایش و ارزیابی دکل بعد از نصب است. دکل ها حتما باید آزمایش شوند تا از بابت تحمل فشار و وزن اطمینان کافی حاصل شود.
مراحل نصب دکل مهاری طبق استاندارد
با توجه به استاندارد نصب دکل مهاری برای اجرای از این سازه باید مطابق مراحل زیر انجام بگیرد. البته پیش از نصب دکل مهاری باید بیس و محل قرارگیری میله مهار تعیین و محاسبه گردد.
مراحل نصب دکل مهاری به ترتیب به شرح زیر است:
اجرای نقشه فونداسیون قوی
اولین و مهمترین گام بعد از ارزیابی شرایط جوی اجرای یک نقشه فونداسیون اصولی و استاندارد است. برای اجرای فونداسیون نیاز است تا چالهای به ابعاد 80*80*1 یا 1*1*1 حفر شود. پس از حفاری چاله از آرماتورهای در هم تنیده استفاده میشود تا استحکام و مقاومت دکل مهاری افزایش یابد.
اتصال صفحه بیس و بتن ریزی
برای نصب دکل ابتدا در چاله حفاری شده انکربولت های L شکل بهدقت جایگذاری میشوند و سپس صفحه بیس (Base Plate) به این انکربولت ها متصل میگردد. پس از اطمینان از صحت جایگذاری و تراز بودن اجزا فرآیند بتن ریزی آغاز میشود تا پایهای مستحکم برای دکل ایجاد شود.
نکته مهم برای رعایت استانداردهای دکل مهاری: در شرایط هوای سرد زمستانی به منظور تسریع در خشک شدن بتن و جلوگیری از یخزدگی از بتن زودگیر (مخصوصا بتن ضد یخ) استفاده میشود. این بتن معمولا با سیمان پرتلند تیپ 3 یا 5 ترکیب میشود که برای این شرایط آبوهوایی مناسب هستند و مقاومت لازم را فراهم میکنند.
نصب دکل مهاری
پس از خشک شدن کامل بتن و ایجاد فونداسیون مستحکم شرایط لازم برای نصب دکل مهاری فراهم میشود. در این مرحله ابتدا سکشنهای 6 متری ابتدایی دکل بر روی زمین مونتاژ میشوند. این فرآیند شامل اتصال دقیق قطعات و اطمینان از استحکام و تراز بودن سکشنها است.
پس از تکمیل مونتاژ اولیه سکشن آمادهشده بهصورت یکپارچه بلند شده و بر روی صفحه بیس که از قبل بر روی فونداسیون نصب شده قرار میگیرد. در این مرحله سکشن با استفاده از پیچ و مهرههای مخصوص به صفحه بیس محکم میشود تا پایداری و ایمنی ساختار تضمین گردد.
اتصال مهارکننده
در آخرین مراحل از استانداردهای دکل مهاری برای نصب و اجرا بخش انتخایی دکل و یک سوم ارتفاع آن باید توسط مهارکنندهها محکم شود. این مهارکنندهها شامل کرپی گوشواره مهارکش و سیمهای مهاری میشود. بدینترتیب تا آخرین مرحله پیش میرویم تا در نهایت چراغ دکل بر روی تاج دکل قرار بگیرد.
الزامات و مقررات شهرداری برای نصب دکل
شهرداری تهران با هدف ساماندهی و ایجاد نظم در نصب دکل ها آنتنها و ایستگاههای ارتباط رادیویی در سطح شهر تأکید کرده است که نصب هرگونه سازه در شهر نیازمند اخذ مجوز رسمی است. به همین منظور کلیه متقاضیان اعم از سازمانها شرکتها یا افراد حقیقی ملزم هستند پیش از اقدام به نصب هرگونه دکل آنتن یا ایستگاه ارتباطی نسبت به اخذ مجوز لازم از این شرکت اقدام کنند. این روند به منظور حفظ نظم شهری پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی و رعایت استانداردهای ایمنی و زیستمحیطی انجام میشود.
کلام آخر
طراحی دکل باید مطابق با استانداردهای بین المللی انجام شود و بهگونهای باشد که توانایی تحمل وزن فشار و ارتعاشات را داشته باشد. همچنین استفاده از مواد باکیفیت و استاندارد در ساخت دکل اهمیت ویژهای دارد. مواد مورد استفاده باید با استانداردهای معتبر ملی و بینالمللی هماهنگ باشند و از بهکارگیری مواد ضعیف و نامناسب اجتناب شود.
از آنجا که رعایت استاندارد نصب دکل مهاری در نصب و اجرای این پروژهها بسیار حائز اهمیت است دکل آنلاین با سالها سابقه فعالیت در این حوزه آماده پذیرش پروژه های شما کارفرمایان گرانقدر برای ساخت و نصب انواع دکل است. کافی است برای ارتباط با مشاوران مجموعه به وبسایت دکل آنلاین مراجعه فرمایید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "استاندارد نصب دکل مهاری" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "استاندارد نصب دکل مهاری"، کلیک کنید.