نخستین ماهواره اندازه گیری بارش در کشور چین آغاز به کار کرد تا بلایای طبیعی را پیش بینی و محیط زیست را از خطر دور نگه دارد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری سی تی مگ به نقل از سی جی تی ان، به گفته اداره هواشناسی چین، نخستین ماهواره این کشور دز حوزه اندازه گیری بارش که در مدار کم ارتفاع زمین مستقر شده، روز چهارشنبه رسماً مورد بهره برداری قرار گرفت.
ماهواره مذکور که با نام فنگیون3جی شناخته می شود، آورییل سال گذشته به مدار پرتاب شد و هدف از ارسال آن تحقیقات اقلیم شناسی، بارش و پایش سیستماتیک بارش باران و وضعیت آب و هوا مطرح شد. این ماهواره می تواند اطلاعات ساختاری سه بعدی از بارش در مناطق با عرض های جغرافیایی متوسط و پایین ارایه دهد.
پرتاب موفقیت آمیز این ماهواره، چین را به تنها کشوری تبدیل کرد که به طور همزمان چهار ماهواره هواشناسی غیرنظامی را در مدار نزدیک زمین، صبح، ظهر، بعدظهر و مسیر های شیبدار مداری را پوشش می دهد.
چن لین، معاون طراح سیستم زمینی این ماهواره در مصاحبه با گروه رسانه ای چین گفت: مشاهده جهانی بارش، به ویژه مشاهده ساختار سه بعدی، همیشه یک مشکل دشوار در تشخیص هواشناسی بوده که اکنون این معضل با ارسال ماهواره اندازه گیری بارش برطرف شده است.
این ماهواره شش ماه پیش، در اکتبر سال گذشته میلادی عملیات آزمایشی خود را به پایان رساند. به گفته دانشمندان، در طول عملیات آزمایشی، سیستم ماهواره به طور پایدار فعال بوده و سکوی ماهواره، بار حمل و نقل و اندازه گیری و کنترل ماهواره همگی در شرایط عادی خود قرار داشتند و چهار شاخص ارزیابی، یعنی دریافت داده ها، پردازش داده ها، توزیع محصول و بایگانی داده ها، همه استاندارد ها را به طور کامل اجرا کرده اند.
به گفته چین، ماهواره مذکور نه تنها پشتیبانی قوی و قدرتمندی برای تضمین خدمات آب و هوا و رویداد های دیگر ارایه کرده، بلکه برای نظارت بر بلایای جهانی مانند سیل در پاکستان، بارندگی شدید در برزیل و حتی بارندگی سیل آسای اخیر یمن کاربرد داشته است.
این ماهواره و سایر ماهواره های با این مشخصه و به طورکلی سیستم ماهواره هواشناسی فنگیون، به طور مستقل توسط چین توسعه یافته و از زمان پرتاب نهستین ماهواره هواشناسی در سال 1988، در مجموع 21 ماهواره هواشناسی فنگیون از دو نسل و چهار نوع با موفقیت ارسال شده است که هنوز 9 فروند از آنها در مدار هستند.
برهمین اساس، با سال ها تلاش، ماهواره های هواشناسی فنگیون به سطح پیشرفته بین المللی رسیده اند و برخی از فناوری های آنها در جهان پیشرو هستند.
چین درواقع نخستین ماهواره اندازه گیری باران را به عنوان بخشی ازفعالیت در حوزه سیستم ماهواره های پایش به مدار زمین ارسال کرده و این ماهواره با استفاده از دو تکنولوژی اصلی که در آن به کار گرفته شده می تواند دفتی که برای سنجش میزان بارش باران احتیاج دارد را تامین و رقم آن را ارایه کند. استفاده از تکنولوژی های راداری امکان اندازه گیری مستقل از فصل، نوع باران و نوع بافت زمین را فراهم می کند.
این ماهواره طی مدتی که در مدار کم ارتفاع زمین مسنقر است، داده های مرتبط با باران را طی مجموعه ای پایدار از برنامه های ماهواره های ارتباطی و تکامل تصویرسازی زمین ارایه می دهد. این اطلاعات در شناسایی و پیش بینی سیلاب، خشکسالی ها و دیگر آسیب های زیست محیطی که مربوط به باران هستند، بسیار موثر است و اهمیت دارند. چین با ارتقاء روش های اندازه گیری باران و توسعه فناوری های مرتبط، چین به دنبال بهبود عملکرد پیش بینی باران و افزایش کارایی منابع آبی است و بدین طریق یک قدم مهم در توسعه فضای ماهواره ای و پیشرفت های علمی و فناوری خود در زمینه اندازه گیری و پیش بینی باران برداشته است. این اقدام نشان از تعهد چین به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است و می توان از آن برای جامعه بین المللی نمونه ای از همکاری و تعهد به مقوله محیط زیست و تغییرات آب یاد کرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه گیری باران" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه گیری باران"، کلیک کنید.